Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σάμος




Επειδή είμαστε των άκρων, αποφασίσαμε αυτό το καλοκαίρι να βρούμε ένα τεράστιο νησί (σε σύγκριση με τα περσινά 15 χλμ της Πάτμου) αλλά με αρκετές διαδρομές για ποδήλατο. Έχοντας επίσης «απαρνηθεί» την βουνίσια συμπεριφορά των ποδηλάτων μας με μια περισσότερο ταξιδιάρικη διάθεση, οι διαδρομές επί το πλείστον θα ήταν στην άσφαλτο.  Τελικά επιλέξαμε τη Σάμο και δε το μετανιώσαμε καθόλου.
Αφού αποχαιρετήσαμε τις ορδές των «εναλλακτικών» που προτίμησαν την Ικαρία, μείναμε λίγοι και καλοί για το Καρλόβασι. Αν η Ικαρία εντυπωσιάζει τον ανίδεο περί μορφολογίας νησιών με την κορυφογραμμή του Αθέρα, τι να πει κανείς για τον Κέρκη…
Η πρώτη επαφή με το νησί είναι συγκλονιστική. Ο Κέρκης, με τις άγριες πτυχώσεις του, με τα φαράγγια του, την εναλλαγή του βράχου ,με το πράσινο της βλάστησης και το μπλε της θάλασσας.

Πραγματοποιήσαμε αρκετές διαδρομές, επί το πλείστον ασφάλτινες (οι χωματόδρομοι, και ειδικά ψηλά, είναι δύσκολα προσβάσιμοι με συμβατικό αυτοκίνητο και κυρίως απότομοι με μεγάλες κλίσεις) και ξεχώρισα 2 από αυτές

Αγία Κυριακή – Καλλιθέα – Δρακαίοι και επιστροφή (για τους πιο hardcore προτείνεται σημείο εκκίνησης ο Κάμπος Μαραθόκαμπου) .
Συνολική υψομετρική 450μ, 30 χλμ , 4 ώρες και δέκα λεπτά καθαρής πορείας
  
Τα must της διαδρομής:
  • Η θέα προς Φούρνους – Πάτμο – Ικαρία
  • Η συντροφιά του Κέρκη σε όλη τη διαδρομή
  • Η στάση στους Δρακαίους και οι τηγανητοί κολοκυθοανθοί
  • Τα δροσερά – παγωμένα νερά του Λημνιώνα με φόντο τον Κέρκη  

και αν δεν σας έπεισα...

Λημνιώνας

Παρέα μας ο Κέρκης

Ναι, ο βράχος είναι αναρριχητικό πεδίο

Όχι, παίζουμε...


Ηλιοβασίλεμα έξω από την Καλλιθέα

Θέα προς Φούρνους και Ικαρία
Τα νερά του Λημνιώνα

Παλαιόκαστρο - Ποσειδώνιο - Κλήμα - Ψιλή Άμμος - Παλαιόκαστρο (από χωματόδρομους μέσω Αργυρού)
Συνολική υψομετρική 350μ, 23,5 χλμ , 2 ώρες καθαρές πορείας

 Χαλαρή πορεία, μέσα από ελαιώνες στο Ποσειδώνιο με θέα τα στενά της Μυκάλης και τα μικρασιατικά παράλια, μπάνιο στο Κλήμα, και στη συνέχεια, από χωματόδρομο επιστροφή στο Παλαιόκαστρο. (Η αφετηρία μας ήταν πιο κοντά στο χωριό Βαρελλά)

Ποσειδώνιο από ψηλά
Πλησιάζοντας το Ποσειδώνιο




Κλήμα
Τα στενά της Μυκάλης



Ψιλή Άμμος











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου