Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σέριφος

Αγαπημένο νησί εξαιτίας του πολύ καλού camping του και του μύθου που έχει αναπτύξει η πλατεία στη Χώρα. Για τις παραλίες, δεν είμαι και ο πιο αρμόδιος, άντε να έχω βουτήξει σε 5-6 από αυτές με αγάπη στον Αγ. Σώστη (μήπως φταίει ότι μικρός ήμουν παπαδοπαίδι;;)

Με το που αφήνουμε τα πράγματα στο camping, παίρνουμε τα ποδήλατα και αποφασίζουμε να κινηθούμε προς τα βόρεια (Κένταρχος), αφού πρώτα πάρουμε προμήθειες από το κομβικής θέσης γωνιακό φούρνο στο Λιβάδι. Στη συνέχεια, μετά την πρώτη έντονη ανηφόρα, κάνουμε μια βουτιά στον Αγ. Σώστη. Ακολουθεί μια ανηφορική πορεία μέχρι τον Κένταρχο (200 μέτρα υψομετρικά), και στην αναζήτηση μας για νερό, θα γευθούμε την φιλόξενη πλευρά του νησιού, από μια ντόπια κάτοικο του χωριού, με την προσφορά κρύου νερού και άφθονου σταφυλιού από το κλήμα τους.  Χωρίς πολλά ανεβάσματα, συνεχίζουμε από τη μονή Ταξιαρχών μέχρι Γαλανή, και με αρκετή κόντρα από Πύργο και Παναγία. Έχουμε φτάσει στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής (περίπου 500μ), απολαμβάνουμε τη θέα και επιτέλους αρχίζει η κατηφόρα.  Στην μοναδική διασταύρωση, φεύγουμε αριστερά για Χώρα. Μεγάλη στάση για αναπλήρωση ηλεκτρολυτών στην πλατεία, κάνει ψύχρα και μπαίνουμε στο μαγαζί. Τι απομένει;; Μια απολαυστική νυχτερινή κατάβαση από τη Χώρα στο Λιβάδι.

Ώρες καθαρής πορείας: 2h 50m
Διανυθείσα Απόσταση: 30km
Υψομετρική άνοδος: 680m

Αγ. Σώστης
Αγ. ΣώστηςΜονή Ταξιαρχών


Χωριό Παναγια

Κατηφορίζοντας

Η Χώρα Σερίφου


Day 2

Πρωινό, δίπλα στη θάλασσα στο Λιβάδι. Σήμερα σχεδιάζουμε αντίθετη πορεία (Νοτιο – Δυτική) για Βαγιά – Γάνεμα – Κουταλά. Με το καλημέρα, 200 μέτρα υψομετρικά, τραβερσάροντας άγριες πλαγιές, χαζεύοντας τις άγνωστες παραλίες της περιοχής. Ο δρόμος είναι πλέον ασφαλτοστρωμένος (εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον), έντονες κατηφορικές κλίσεις (το κοντεράκι θα γράψει 68,5km/h), στάση στο Γάνεμα για μια βουτιά και συνέχεια παρέα με ότι άφησε η πρόσφατη φωτιά.  Νέα στάση για μπανάκι στο Μαλλιάδικο, με τη γύρω περιοχή καμμένη. Για τα επόμενα 5-6 χιλιόμετρα, πολλές μικρές στάσεις για να βγουν τα 450 υψομετρικής και να χαζέψουμε κομμάτια της διαδρομής μας από ψηλά. Τα υπόλοιπα γνωστά. Στάση στη χώρα για μπυρίτσα και νυχτερινή κατάβαση στο camping.  

Ώρες καθαρής πορείας: 2h 45m
Διανυθείσα Απόσταση: 29km

Υψομετρική άνοδος: 730m

Αφήνοντας πίσω το ΛιβάδιΒαγιά

Βαγιά


Γάνεμα


Μαλλιάδικο

Κουταλάς από ψηλά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου